Теоретично, теорията по нищо не се различава от практиката. Но на практика не е така...

Previous Entry Share Next Entry
ЗА ДИВИЯ ЗАПАД, ИНДИАНЦИТЕ И РАЗНИ ТАКИВА 2
orc_chieftain


Ричад Джеймс Харт (1892-1952), на 16 години избягал от семейството си и се хванал на работа в пътуващ цирк, гастролиращ из Далечния Запад.
Служил в американската армия по време на Първата световна война, воювал във Франция, завършил войната с лейтенантско звание.
Продължил кариерата си като специален агент в Бюро по индианските въпроси и по-късно бил прехвърлен на ръководна длъжност в Хоумър, щата Небраска.
В Небраска той станал местен шериф и си извоювал добра репутация като полицай. Бил телохранител на президента Калвин Кулидж, по време на посещението му в Индианските територии.
Лично арестувал 20 издирвани убийци, без да броим производителите на нелегален алкохол и престъпниците от средите на червенокожите.
Знаел няколко индиански езика.
Особено се отличил в борбата с контрабандистите на алкохол по време на "Сухия закон". След серия успешни действия срещу тях, получил прякора "Two Gun Hart" (Харт Двата пищова).
Твърдо се борел с търгашите, които пробутвали алкохол на индианците в резерватите и се ползвал сред индианците с голямо уважение.
А сега най-важното:

Името Ричард Джеймс Харт не било рожденното му име, той официално си сменил името, когато се демобилизирал след Първата световна война.


А до тогава се казвал Джеймс Винченцо Капоне.
А по-малкият му брат бил някой си Алфонс Гейбриъл Капоне.
Аха -- онзи същият.  • 1
Ал Капоне е Алфонс, не Албърт.

Ей, вярно бе! Промених го...

  • 1
?

Log in

No account? Create an account